20 JAAR AYURVEDA YOGA en DORN PRAKTIJK in Amsterdam & Breukelen

24dec
2017
0
ayurveda yoga dorn wensen

AyurvedaYogaDorn terugblik

Ik blik terug op een veel bewogen jaar met grote veranderingen.
1. Zo startte ik met de ayurvedayogadorn praktijk de eerste week in het nieuwe jaar op een nieuwe werkplek in de Oostzaanstraat na 12 jaar Donker Curtiusstraat, beide wel in Amsterdam West.
De eerste weken was het erg wennen. Het is namelijk een gedeelde ruimte waar maar een paar spulletjes uit mijn eigen ayurveda praktijkruimte kwamen te staan. Zoals mijn stoomkist voor de swedana behandelingen en de shirodhara standaard en toebehoren voor de ontspannende hoofdbehandeling van het hoofd en de hersenen. De shirodhara noem ik ook weleens een ayurveda massage van de hersenen.
Uiteindelijk vond ik mijn draai wel. En van bijna iedereen hoorde ik dat ze het een prettige ruimte vinden om behandeld te worden.
Ook de thuispraktijk in Breukelen mag zich verheugen in steeds meer aanloop.

2. Na 9 jaar bestuurder van de ayurveda beroepsvereniging kwam in april hieraan een einde. Mijn ambtstermijn zat erop. Met dubbele gevoelens heb ik deze periode afgesloten. Het bezorgde pijn in het hart, na zoveel mooie dingen die ik heb kunnen ontwikkelen voor de vereniging en haar leden met een paar collega’s, zoals het EVC traject en de nieuwe website.
En tegelijkertijd viel er een enorme last van de schouders, ik kon mijn eigen tijd weer gaan bepalen. Weer tijd en energie voor mijn eigen praktijkactiviteiten, mijn dansen en mijn fotografie.

3. Ook verhuisde ik in november met mijn reguliere werk als kwaliteitsmanager bij de arbodienst van het AMC (eveneens na 9 jaar) naar een locatie buiten het ziekenhuis en kreeg ik een nieuwe (jonge) leidinggevende.
Op verzoek van mijn collega’s bij de arbodienst heb ik in het kader van de landelijke week van de werkstress, Yoga at your desk workshops gegeven. Deze werden zo goed ontvangen dat verschillende afdelingen in het AMC willen dat we (ik) dit structureel gaan aanbieden.

ayurveda yoga dorn wensen