20 JAAR AYURVEDA YOGA en DORN PRAKTIJK in Amsterdam & Breukelen

Client ervaringen bij mijn Ayurveda Yoga Dorn Praktijk in Amsterdam en Breukelen

Ervaringen van mijn clienten bij de Ayurveda & Yoga & DornBreuss praktijk in Amsterdam en Breukelen (Utrecht) m.b.t. hun klachten en de daarvoor voorgeschrevenpitta behandeling(en) komen op deze pagina aan bod. Om privacy redenen worden alleen de initialen, het geslacht en eventueel de leeftijd weergegeven.

Het betreft onder andere de volgende redenen van bezoek:

 1. Burn-out
 2. Gewrichtsklachten
 3. Hoofdpijn
 4. Huidklachten
 5. Hyperventilatie
 6. Reuma artritis
 7. Lage rugpijn
 8. Multiple Sclerosis
 9. Misselijkheid
 10. Rug Nek
 11. Nekpijn
 12. Oogklachten
 13. Ontspanning
 14. Overgewicht
 15. Pancha Karma
 16. SI-gewricht
 17. Whiplash
 18. Hoge bloeddruk – Hypertensie

E.S.(v) : Klacht/Reden van bezoek: hoge bloeddruk (atypisch)

Ervaring/resultaten: Ik wil je nog even vertellen dat ik denk dat die bloedzuigers fantastisch gewerkt hebben. Al die tijd sinds de laatste behandeling (3) geen last meer gehad.

E.B.(v) : Klacht/Reden van bezoek: huidklachten

Ervaring/resultaten: Ik wil je nog bedanken voor je hulp en adviezen. Monique vertelde me dat pitta bij mij erg uit balans was. Je raadde me het ayurvedisch kookboek aan, kurkuma, kisol en shatavari. Als ik me hou aan het pitta ‘dieet’ heb ik geen of nauwelijks meer last van winderigheid. Bovendien heb ik meer energie (kom weer vooruit op de fiets, hang niet meer hele dagen op de bank). Ook had ik veel last van acne, maar nu is mijn huid een stuk rustiger (op dit moment alleen nog maar littekentjes). Kortom, helemaal super! Heel erg bedankt!!

A.K.(m) ; Klacht/Reden van bezoek: rugklachten

Client Ervaringen/resultaten: Ik kon moeilijk vooroverbuigen, dat deed nogal zeer in de lies. Na diverse andere behandelingen die helaas niet aansloegen kwam ik bij de Dorn methode terecht. Verbazend hoe snel het werkt. Ik doe mijn Dorn Breuss oefeningen iedere morgen trouw direkt nadat ik ben opgestaan en ‘that does the trick’! Subliem hoeveel beter dat voelt in mijn lichaam! Mijn dank nog voor je geweldige hulp hierbij!!

M.S. (m) : Reden van bezoek: APK – Ayurvedische periodieke (keuring) onderhoud

Client Ervaring: de ayurvedische massage was weer heerlijk en had ik echt nodig. de neusdruppels waren een extraatje, eerst voelde dat niet zo prettig, het prikte behoorlijk, maar thuisgekomen was de neus die al weken verstopt zat helemaal open gegaan en gebleven.

M.H. (v) ; Reden van bezoek: Multiple Sclerosis

Client Ervaring: ongeveer 10 jaar geleden werd MS (multiple sclerosis) bij mij geconstateerd. ik kom nu sinds een jaar (2008) bij de ayurvedische praktijk van Monique en doordat ik iedere maand een ayurvedische massage krijg en me daardoor ook bewust blijf van mijn voeding gaat het goed met mij.

M.D. (v) ; Reden van bezoek: reinigingskuurKapha

Client Ervaring: de massages met stoombaden waren heel fijn, het laxatiedrankje vond ik niet lekker, maar het werkte wel heel verschonend. ik ben 2 kilo kwijtgeraakt. daarna wordt je je ook heel bewust wat je aan eten tot je neemt en dat werkt heel lang door.

M.B. (v) Reden van bezoek: weekendje weg in Amsterdam met moment van ontspanning

Ervaring: Via een familielid hoorde ik over ayurveda en de ayurvedische massage. Het leek mij heerlijk om dat te ondergaan en na wat Googlen kwam ik om de website van Monique. Ik heb een volledige wellness relax behandeling ondergaan met ayurvedische massage, shirodhara en stoombad. Het was heel bijzonder. Als ik niet aan de andere kant van het land woonde zou ik het vaker doen.

AW(v) Reden van bezoek: reumatische artritis

Ervaring: Viavia kwam ik bij de ayurveda terecht. Bij Monique kreeg ik voedingsadviezen. ayurvedische kruiden, ayurvedische (marma)massage en heb ik meerdere malen een pancha karma/reinigingskuur gedaan. Na de pancha karma heb ik mijn bloedwaarden laten testen en die waren beduidend beter dan ervoor. De reuma is mede door de ayurveda zo goed als verdwenen.

T.H.(m) Lft 39 ; Klacht/Reden van bezoek: SI-gewrichtklachten

Ervaring/resultaten: Ik heb al een tijd lang last van mijn onderrug en kwam Monique’s website tegen over de Dorn Breuss behandeling. Na de eerste behandeling voelde ik meteen dat de onderrug een stuk losser zat en minder gespannen was.

A.C.(v) Leeftijd: 14 jr Klacht/Reden van bezoek: diverse moe, hoofdpijn, misselijkheid

Ervaringen/resultaten: Al sinds patiente zich kan herinneren is ze moe en kan niet meedoen met gym, heeft vaak hoofdpijn en voelt zich misselijk. Therapie bestaat uit medicinale ayurvedische kruiden, ademhalingsoefeningen, en het rechtzetten van o.a. wervels in de nek en rug die corresponderen met de hoofdpijn en misselijkheid klachten, welke na 1 behandeling opgelost waren.

M.H.(m) Leeftijd: 29 ; Klacht/Reden van bezoek: whiplash

Ervaring/resultaten: Een half jaar geleden werd ik slachtoffer van een auto-ongeluk, een andere auto reed met zo’n 70 km p.u. achter op mijn auto in. Na een week kreeg ik steeds meer last van mijn nek, duizelingen en pijn. Ik ben toen een tijd onder behandeling geweest van manueeltherapeut die me een heel eind op weg heeft geholpen, maar nu heb ik het gevoel dat ik het maximale uit deze behandeling heb gehaald. Na veel zoekwerk op internet kwam ik bij Monique terecht. Ik heb diverse adviezen gekregen om bijvoorbeeld meer te rusten, regelmatig te wandelen en nog meer op mijn werkhouding te letten. Ook kreeg ik energie oefeningen mee en kruiden. De ayurvedische massage maakte me heel bewust van alle punten die vastzaten en waar energie weer ging stromen door de specifieke behandeling. Ik ga graag door met de ayurvedische massage.

A.G.(v) Klacht/Reden van bezoek: burn-out en zwangerschap

Ervaring/resultaten: Na een intake consult waarin ik o.a. advies kreeg over voeding en leefstijl, ben ik een kruidenkuur gaan volgen, heb ik ayurvedische massage gekregen en een aantal yoga consulten. De consulten bij jou hebben me een aantal belangrijke dingen opgeleverd: het heeft me geholpen weer structuur te krijgen in bewegen en mediteren en ik vind het prettig en ontspannend om te doen. Ik wil je heel hartelijk bedanken!

T.O. (v),  lft 42 ; Klacht/reden van bezoek: diverse rug nek en ontspanning

Ervaring/resultaten: als t kon zou ik iedere dag wel een ayurvedische massage nemen, nu kom ik 1x per 3 weken ongeveer. sinds enkele weken zat ik totaal vast, geen creativiteit, geen nieuwe dingen. tijdens de ayurvedische massage, ik weet niet wat er gebeurde, maar alles begon weer te stromen en ik kreeg het ene nieuwe idee na het andere. en het stroomt nu na weken nog steeds.

H.W.(v) ; Klacht/Reden van bezoek: overgewicht

Ervaring/resultaten: Ik kampte al jaren met overgewicht, voelde me daar zeer ongelukkig mee en besloot ayurveda en yoga te proberen. Ik moest hiervoor wel een eind reizen, maar ik had het ervoor over. De behandeling die Monique me aanraadde was het nemen van medicinale ayurvedische kruiden, periodiek vasten, voeding aanpassing en yogatherapie. Met de medicinale kruiden had ik veel moeite om in te nemen, maar het wekelijks vasten leverde na 3 weken al 7 kg gewichtsverlies op. De adviezen en de yoga oefeningen tijdens de periodieke yogatherapie hebben me geholpen om lekkerder in mijn vel te zitten en meer voor mezelf op te komen.

J.W.(v) Lft 45 jr ; Klacht/Reden van bezoek: overspannen/negatief en lusteloos / spier- en gewrichtspijnen/ (lage) rugpijn

Ervaring/resultaten: De coach die mij voor mijn werk behandelde adviseerde mij yoga te proberen. Ik vond de website van Monique en kon na een intake gesprek beginnen met yoga therapie (Privé yoga gericht op je fysieke en/of psychische problemen). Ik kreeg elke les oefeningen mee, die ik ‘s ochtends doe voor ik naar mijn werk ga. Dat kwartiertje betekent een wereld van verschil. Rugbehandelingen (dorn breuss) en yoga-oefeningen hebben mij helemaal van mijn rugpijn afgeholpen. Ik kan mijn werk beter aan en de stress er omheen beter van mij afzetten. Ik heb weer moed om dingen te doen en mijn partner vindt mij een aardiger mens geworden…..en dat in ongeveer 10 lessen.

A.Z.(v) Lftd: 38 jr ; Klacht/Reden van bezoek: Overspannenheid/burn out

Ervaring/resultaten: Door overspannenheid had ik zowel lichamelijke klachten (vermoeidheid, spier- en gewrichtspijn) als concentratieproblemen en weinig kracht om uitdagingen en moeilijkheden op te lossen. Een aantal massages hielpen mij om de ergste vermoeidheid en gespannenheid te doen verminderen. Nadat ik me wat sterker voelde, kreeg ik privé les in yoga. Daarin kwamen zowel technieken aan bod om mijn kracht en concentratie te verbeteren, als ook het ontspannen en los laten van oude emoties. De yoga oefeningen hebben me geholpen om niet weg te zakken in de vermoeidheid, maar om op een zachte manier weer mijn kracht op te bouwen en mijn concentratie te verbeteren. Ook was er tijdens de yoga les aandacht voor hoe om te gaan met lastige situaties in mijn leven en mijn kwetsbaarheid daarin een plek te geven. De yoga en ademhalingsoefeningen doe ik nog dagelijks en dragen merkbaar bij aan meer vitaliteit en rust in mijn lichaam. Als ik de yoga oefeningen een ochtend niet doe, merk ik het verschil. Ook heb ik nu korte en handige technieken geleerd hoe ik mijzelf tijdens een werkdag kan opladen, middels korte ademhalingsoefeningen waardoor ik merkbaar verfris. Ook besef ik nu meer het belang van mijn lichaamshouding door feedback hierop, en let ik bijvoorbeeld vaker op het rechten mijn rug en nek, waardoor ik mij sterker en assertiever voel.

T.G. (m) Lft 37 jr ; Klacht/Reden van bezoek: Whiplash met zeer pijnlijke nek en rugklachten als gevolg van een auto-ongeval.

6 jaar lang intensief regulier en alternatief behandeld met geen of weinig resultaat. Door inactiviteit afgegleden van fitnessleraar met eigen school tot 100% WAO. De laatste jaren bijna geen energie meer, ook kreeg ik last van spijsverteringsproblemen.

Ervaring/resultaten: Door boeken te lezen over Ayurveda werd mijn interesse gewekt in deze oeroude holistische geneeskunst. Ten einde raad uiteindelijk via de website in contact gekomen met Monique. Verbaasd hoorde ik haar tijdens het eerste consult beweren dat een aantal massage´s met daarnaast yoga oefeningen voor thuis, afdoende zouden moeten zijn om van mijn klachten af te komen. We zijn serieus aan het werk gegaan en na drie maanden was ik zo goed als geheel van mijn nek- en rugklachten af! De massage´s zijn pijnloos en heerlijk ontspannend en geven veel energie. Ayurvedische voedingssupplementen losten de spijsverteringsproblemen op. Inmiddels ben ik weer halve dagen actief met een goeie fulltime-prognose voor de komende tijd. Ik ben Monique erg dankbaar voor het nieuwe perspectief in mijn leven.

E. E. (v) Lft 30 jr ; Klacht/Reden van bezoek: 2 jaar lang klachten aan (onder)rug.

Ervaring/resultaten: Al 2 jaar had ik last van rugklachten. Veel geprobeerd maar de klachten bleven aanhouden en ik had altijd wel last. Ik wilde wel eens wat anders proberen dan alleen de Westerse medische praktijken. Ayurveda spreekt mij erg aan en via internet kwam ik toevallig bij Monique terecht. Ik ben begonnen met een consult en daaruit volgde een Ayurvedisch dieet, enkele additionele kruiden en een paar specifieke rugbehandelingen. Na enige tijd werden de klachten minder en zijn sindsdien sterk afgenomen tot tegenwoordig helemaal geen last meer! Enkele Ayurvedische (eet)gewoontes heb ik volledig geïncorporeerd in mijn dagelijkse leven en ik ga nog steeds regelmatig naar Monique voor een massage ter ontspanning en preventie. Ik kan haar aan iedereen aanraden!

M.S.(v) Leeftijd: 26 jr. Klacht/Reden van bezoek: dagelijkse hoofdpijn

vata Ervaring/resultaten: Er is me geadviseerd om een ander eetpatroon aan te nemen en na een week merkte ik al meteen resultaat. Ik leef nu weer zonder dagelijkse hoofdpijn! Hier kan geen pil tegenop!

F.C.(v) Leeftijd: 33jr. Klacht/Reden van bezoek: Sinds langere tijd had ik last van branderige en vermoeide ogen en kreeg ik steeds meer last met verzien.

Ervaring: Dankzij de ayurvedische oogbehandelingen, het voedingsadvies en de aanvullende kruiden en vingeroefeningen die kreeg van Monique is de branderigheid verdwenen en kan ik ook weer beter verzien.

I.O.(v) Leeftijd: 48jr Klacht/Reden van bezoek: Tijdens een vermoeiende vliegreis terug naar huis schoot er iets verkeerd in mijn nek. Ik kon mijn nek met moeite en met veel pijn bewegen.

Ervaring: De eerste keer dat Monique een aantal punten in mijn nek behandelde verlichtte de pijn en stijfheid al veel. Er kwam heel veel warmte vrij en ik ging heel erg transpireren. Na 3 behandelingen deed mijn nek geen pijn meer en kon ik ‘m weer normaal bewegen.

J.v.W. (v) : Klacht/Reden van bezoek: pijn met lopen, verhoogd cholestrol en gewichtsverlaging

Ervaring/resultaten: Ik heb gewonnen. Door jouw kruiden.. en mijn avocado en champignons dieet en met provitmelk gezakt naar..1.5. Eigenwijsheid loont dus!!!  Bloeddruk oke en 5 kilo minder. Ook wil ik melden, dat na de laatste behandeling het veel beter met me gaat. Meteen s avonds al voelde ik de pijn wegtrekken.

L.d.V.(v): Klacht/Reden van bezoek: 1x per jaar een reinigingskuur en reuma

Ervaringen/resultaten: Ik heb deze week na de kuur een goede week gehad. Het is net of ik alles beter proef in mijn mond maar ik kan me vergissen. Ik geniet van de energie die ik heb, maar probeer de inspanning/ ontspanning goed te doseren. Bloeduitslagen ‘prima’ (citaat). Op de röntgenfoto’s is geen nieuwe slijtage te zien.

AL(v) Leeftijd: 36jr ; Klacht/Reden van bezoek: Ik ben moeder van 2 kleine kinderen en ik heb niet meer gewerkt na de geboorte van mijn kinderen. Nu werk ik soms weer op freelance basis. De laatste maanden kreeg ik iedere dag last van hyperventilatie.

Ervaring: Toen heb ik privé yogales bij mevrouw Van den Broek gekregen. En ik kreeg speciale medicinale ayurvedische kruiden tegen hyperventilatie. Ik oefende iedere dag en na een tijdje kreeg ik steeds minder last van aanvallen. En ik kon een aanval ook beter voelen aankomen en soms lukte het ook hem te voorkomen. Na 10 lessen had ik geen aanvallen meer. Ik ben zo blij dat ik weer zonder angst in een ruimte met veel mensen kan zijn zonder dat ik het benauwd krijg.

AS(v) Leeftijd: jr. (allereerste klant)

Klacht/Reden van bezoek: Huidklachten. Met vriendinnen ging ik voor een consult naar een alternatief therapeut en kreeg het advies om 3x per dag yoghurt te eten, maar na een week kreeg ik enorme last van puistjes langs mijn kaakrand. Omdat het maar niet overging ben ik op zoek gegaan naar een ayurvedisch therapeut en kwam bij Monique terecht.

Ervaring: Na een consult waarin ik advies kreeg over mijn voeding, o.a. stoppen met 3x per dag yoghurt te eten en om de dag eenvoudige gezichtsmaskers van kruidenpasta maken en opbrengen. Binnen een week waren de puistjes en huiduitslag verdwenen en kwamen ook niet meer terug.

Locatie: De praktijk bevindt zich in Amsterdam West Spaarndammerbuurt, Oostzaanstraat 46 en in Breukelen (Utrecht).