20 JAAR AYURVEDA YOGA en DORN PRAKTIJK in Amsterdam & Breukelen

Ayurveda Marma Therapieayurveda marma therapie

Marma’s zijn zekere vitale punten in de ayurveda natuurgeneeskunde en enigzins vergelijkbaar met de acupressuurpunten/ acupunctuur uit de chinese geneeskunde. In totaal zijn er 107 belangrijke marmapunten, verspreid over het lichaam. Er zijn 7 hoofdmarma’s die min of meer overeenkomen met de centra van de chakra’s. Er wordt wel gezegd dat op deze marma plaatsen de prana of levensenergie zich bevindt. Beschadiging van deze punten kan dus gevaarlijk zijn (denk hierbij aan chirugische ingrepen of andere verwondingen).

De ayurvedische marma kundalini (massage) therapie focust zich op de lichaams vitale energiepunten en reinigt, harmoniseert en voedt het lichaam tot in het diepst van de cel. Marma therapie en marma kundalini massage wordt met name toegepast voor psychosomatische klachten en kan helpen RSI op te lossen (in samenwerking met voedingspatroon aanpassing, bewustwording van gedrag, kruidencomplexen), hoge bloeddruk en daarmee gepaard gaande hoofdpijnen, tinitus/oorsuizen, frozen shoulder, reumatische aandoeningen, knieklachten etc. In de marmapunten zitten vaak psychische klachten opgesloten die door middel van massage “aangeraakt” kunnen worden om losgemaakt te worden en te verwijderen.

Behandeling: De marma behandeling vormt een specifieke ayurvedische behandeling. Marmatherapie kan op 3 niveaus plaatsvinden: lokaliseren, met ayurvedische olie druppelen en ayurvedische oliemassage. Alles wordt continu op de persoon en de klachtsoort (VPK) afgestemd. Behandeling geschiedt m.b.v. ayurvedische olie van in ieder geval de 6 belangrijkste/centrale marma’s en afhankelijk van de persoonlijke klachten behandeling van marma’s van bijvoorbeeld hoofd, armen, romp en/of benen.

Tijdsduur: een half uur tot een uur.

Contact: 0623135820 of email