20 JAAR AYURVEDA YOGA en DORN PRAKTIJK in Amsterdam & Breukelen

AYURVEDA YOGA en DORN PRAKTIJK in Amsterdam en Breukelen (Utrecht)monique ayurveda

Uw ayurvedisch (massage)therapeut/ayurvedic practitioner, yogadocent en dorn breuss therapeut: drs. Monique Van den Broek

Lid van beroepsvereniging VBAG en ANVAG
Aangesloten bij koepel/klacht&tuchtrecht RBCZ/TBCZ en geschillencommissie Quasir
AGB praktijkcodes aanwezig
KvK 34390054

In mijn praktijk voor Ayurveda, Yoga en Dorntherapie, genaamd “Bunga Mas” (de goudsbloem) in Amsterdam West kun je terecht voor Ayurveda consult en behandelingen, Yoga les en therapie en Dorn Breuss rugtherapie. De Praktijk is gevestigd aan de Oostzaanstraat 46 te Amsterdam en is sinds 2014 ook in Breukelen (utrecht).

Ayurvedische Specialisaties in mijn Praktijk

 • ayurvedische seizoen reinigingskuur ofwel pancha karmapanchkarma
 • ayurvedische verjongingskuur ookwel rasayana therapie genoemd
 • periodieke en seizoen vastenkuur
 • ayurveda voeding en leefstijl advies
 • en ayurvedische ondersteuning bij genezing en het verbeteren van de kwaliteit van het leven van met name chronische klachten, ziektes/kwalen. Denk hierbij aan:
  • hoofdpijnen/migraine,
  • vrouwenklachten als PMS/ overgangsklachten/ overmatige of te weinig bloeding,
  • reumatische artritis aandoeningen,
  • nekklachten (whiplash) & rugpijn,
  • oogproblemen,
  • huidaandoeningen
  • hoge bloeddruk
  • hyperventilatie
  • verstoringen in de spijsvertering (darmklachten, obstipatie, constipatie, diaree, spastische darm)
  • alle stress en oververmoeidheid, burn out, overspannen zijn gerelateerde klachten
  • ademhalingsstoornissen(astma, bronchitis, hyperventilatie)
  • RSI/CANS
  • ayurveda wellness (niet vergoed)

Ayurvedische behandelingen:

Met name op bovenstaande gebieden kan de ayurvedische behandeling een aanvulling zijn en verlichting of uitkomst bieden. Een heel belangrijk aspect in mijn ayurvedische behandelingen is dat we de kwaliteit van het leven kunnen verbeteren. Een van de belangrijke peilers in de ayurvedische behandeling is dieet controle en leefstijl aanpassing. Daarnaast kunnen allerlei lichaamgerichte behandelingen als abhyanga / ayurvedische massage en shirodhara ingezet worden.
Shirodhara is bij uitstek een ayurvedische behandeling om emotioneel en mentaal tot rust te komen en te shirodharaontspannen. Mensen met klachten als overspannenheid, burnout, verhoogde bloeddruk en hoofdklachten als hoofdpijn en migraine kunnen veel baat hebben bij het ondergaan van diverse shirodhara behandelingen. Dit kan al dan niet in combinatie met ayurvedische massage(abhyanga), marmamassage of nasya. Shirodhara werkt zowel reinigend als voedend.

Ayurveda Marmatherapie is het behandelen van de energiepunten en energiebanen (nadi’s). Dit is een van dé ayurveda behandelingen voor het verlichten en mogelijk oplossen van RSI/CANS klachten en rugpijn en nekklachten (whiplash).

Aangezien we met name spreken over chronische klachten dient u bij de ayurveda behandelingen er rekening mee te houden dat verbetering en herstel langere tijd in beslag kunnen nemen. Ook is een stukje zelfwerkzaamheid van belang om verbeteringen te realiseren. Het zou goed zijn om rekening te houden met wat je eet en hoe je eet, hoe je leeft en dit mogelijk aanpassen, meer bewegen en/of meer ontspannen, het volgen van de voorgeschreven ayurvedische adviezen met betrekking tot bijvoorbeeld yoga oefeningen (adem, energiebeheersing).

Yoga Specialiteiten: borobudur meditatie

In mijn praktijk kun je terecht voor: raja yogales op wekelijkse basis en privéles. Daarnaast vormt raja yoga de basis voor de yoga therapie voor behandeling van o.a. burnout, hyperventilatie, overgewicht en rugklachten. Lees meer over yoga op mijn yogapagina en klik hier.

Dorn Breuss:

De Dorn behandeling is een effectieve therapie voor diverse rugpijn en nekklachten zoals SI-gewrichtspijn, ruggenwervel scheefstand, ischias, kifose, lordose en scoliose, beenlengte verschil. Lees meer op www.dornbreuss.nl.

Praktijkervaring:

Laat je informeren en inspireren door de verhalen van cliënten en hoe de ayurveda hen geholpen heeft met het oplossen van hoofdpijn, hyperventilatie, nekpijn, rugklachten en oogproblemen.

Voor informatie over mijn praktijk en het maken van afspraken is de praktijk telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag (niet in het weekend) van 9.00-19.00 uur op 0623135820. Mailen kan altijd naar Monique . ayurveda @ gmail.com. De praktijk is geopend van dinsdag t/m vrijdag voor consulten, behandelingen en lessen. Workshops, voorstellingen en lezingen kunnen ook in het weekend of op een avond gegeven worden. Lees ook de Voorwaardenrbcz logo

Vergoeding:

Ik (Monique) ben lid van de beroepsvereniging VBAG (daarmee ook lid van de koepel en klacht&tuchtrecht
organisatie RBCZ) en de ayurvedische beroepsvereniging ANVAG: consult en/of behandeling kunnen (deels) vergoed worden door de meeste verzekeraars, controleer mogelijke vergoedingen voor natuurgeneeswijzen/ alternatieve geneeswijzen/oosterse geneeswijze altijd met uw eigen verzekeraar! Sommige verzekeraars vergoeden preventieve behandelingen niet, evenals massage. (zoals eerder aangegeven in de pagina over ayurvedische massage, de abhyanga is vertaald als “ayurvedische massage”, maar betreft eigenlijk een lichaamsgerichte oliebehandeling en is dus geen massage in de klassieke zin van bijvoorbeeld de sportmassage)

Teneinde mijn kennis op peil te houden ben ik als lid van de beroepsverenigingen verplicht om jaarlijks bij- en na-te scholen. Ik volg derhalve cursussen, lezingen en workshops op het gebied van ayurveda, reguliere geneeskunde/medische en psycho-sociale basiskennis en andere additieve/complementaire (natuur)geneeswijzen / alternatieve geneeswijzen, zie hiervoor mijn curriculum.

Hopelijk tot gauw,