20 JAAR AYURVEDA YOGA en DORN PRAKTIJK in Amsterdam & Breukelen

Shirodhara is een ayurvedische behandeling van het hoofd en maakt onderdeel uit van de reinigingskuur pancha karma. Bij een shirodhara behandeling giet je een continue stroom van warme kruidenolie, water of melk op het hoofd (het derde oog ofwel ajna cakra) met behulp van een speciale pot. Shirodhara geeft een gevoel van welzijn en draagt bij aan verjonging van de zintuigen die zich bijna allemaal in het hoofd bevinden.
Behandeling:

Shirodhara is zowel curatief als preventief, het werkt voedend, verjongend en vitaliserend. Shirodhara is 1 van de beste effectieve behandelingen tegen alle neurologische problemen/ psychische klachten, stress, zenuwspanning en slaapstoornissen.
Voor ontspanningsdoeleinden/preventief: incidentele of wekelijkse behandeling
Voor ernstige ziekten/curatief: dagelijkse/wekelijkse behandelingen in combi met voeding, yoga, kruiden en oefeningen.
dient bij voorkeur vooraf gegaan te worden door het volledig inolien van het lichaam (abhyanga, ayurvedische massage) voor een optimaal resultaat (30 tot 60 minuten.)

Duur: 30 minuten (kostprijs: 110€)
Oorsprong:

De shirodhara therapie is bedoeld als Shodana: het met wortel en al uitroeien van de basis oorzaken (toxinen) van ziekte. Het is een reinigingstherapie die onderdeel uitmaakt van de ayurvedische Pancha Karma (vijfvoudige) behandeling, maar de shirodhara behandeling kan ook afzonderlijk uitgevoerd worden als enkelvoudige therapie. Het vult de weefsels aan, zorgt voor verjonging, optimaliseert de circulatie van voedingsstoffen voor lichaam en geest. Je kunt shirodhara zien als een soort massage van de geest.
Voordelen:

Shirodhara zorgt voor eliminatie van hoofd en vata ziekten die nek, ogen, oren, neus en zenuwsysteem beïnvloeden. Het gaat stress tegen en de effecten daarvan op het zenuwstelsel. Eveneens verlicht het slapeloosheid, astma, haar problemen, spanning, bezorgdheid, woede, angst, chronische hoofdpijnen, depressieve stoornissen, reuma, hoge bloeddruk, geeft mentale ontspanning. Er ontstaat een gevoel van helderheid en openheid en maakt het lichaamsnatuurlijke gevoel van balans en harmonie wakker, het laat je in een staat van vrede en kalmte drijven en het kalmeert de psyche. Shirodhara wekt een meditatief gevoel op.
Anti-stress / onthaasten
Stress is volgens ayurveda een disbalans van prana vayu, sadhak pitta en tarpak kapha, van levenskracht, intelligentie en cerebral spinal fluid. De hersenen zijn de zetel van prana vayu en bewustzijn. Shirodhara helpt para (processed) ojas te versterken, dat de levensvatbare functies van de vitale organen, het hart en de hersenen onderhoud. Het werkt op tarpaka en prana door het stimuleren van para ojas dat naar het hart gaat en helpt de levensfunctie. Indirect werkt shirodhara op versterking van ojas en daarmee de immuumfunctie en verjongingsfunctie. Het draagt bij aan de lichaamseigen helingsmechanisme om stress te ontladen van het zenuwsysteem. Sahasrara chakra is de zetel van de pituitary en pijnappel klier, pituitary is een van de hoofdklieren van het endocriene systeem. Met shirodhara stimuleer je de pituitary klier wat er voor zorgt dat de hormoon balans wordt hersteld en daarom kan het bijdragen aan het balanceren van de menstruatiecyclus.

Geef ook eens een shirodhara cadeau!

Artikel in Quote over shirodhara behandeling

di. 14.30 – 19.30 uur; vr. 10.00 tot 19.00 uur

Info en Afspraken: Bel vrijblijvend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 19.30 uur voor informatie over of voor een afspraak bij de Ayurveda & Yoga & Dorn Praktijk in Amsterdam Centrum.