15 JAAR AYURVEDA YOGA en DORN PRAKTIJK in Amsterdam & Breukelen

In ayurveda wordt overgewicht gezien als een vorm van ondervoeding. Namelijk de voeding die je tot je neemt en al dan niet verteerd wordt komt niet in voldoende mate terecht bij alle weefsels (spieren, bot, etc.) maar in overmaat bij het vetweefsel. Hoewel in eerste instantie overgewicht in relatie gebracht wordt met kapha type mensen daar zij gemakkelijker in gewicht toenemen, mede door de tragere spijsvertering, kunnen ook mensen met een vata of pitta constitutie last krijgen van overgewicht. Bij vata type mensen vormt een onregelmatige spijsvertering het probleem, bij pitta type mensen ontstaat een toename van het gewicht en toename van het vetweefsel vaker op latere leeftijd wanneer zij even veel blijven eten en minder actief zijn bij een spijsvertering die minder krachtig wordt.

Overgewicht hoeft niet altijd te leiden tot lichamelijke klachten. Langdurig bovenmatig overgewicht is echter een risico voor uw gezondheid.

Afvallen van overgewicht 

Ayurveda behandeling richt zich o.a. op het verbeteren van agni, het verteringsvuur/ verteringssysteem. Hierbij maak ik gebruik van medicinale kruiden, voedingsadviezen, leefstijladviezen, yoga-oefeningen en andere behandelingsmethoden. Ingeval van overgewicht spelen emoties en een negatief zelfbeeld vaak een rol. In de behandeling besteden we daarom ook ruime aandacht aan de emotionele en psychologische factoren. Een ayurveda vastenkuur en/of reinigingskuur kan deel uitmaken van het behandelprogramma. Tijdens het eerste bezoek aan mijn praktijk onderzoeken we welke combinatie van behandelingen en adviezen het beste bij u passen. Ook geef ik ayurvedische voedingsadviezen en recepten om het afvallen van overgewicht op een alternatieve manier, zonder jo-jo effecten, mogelijk te maken.

De (lekkere) trek/ het honger gevoel de baas worden? Neem minder vet eten, koolhydraten en proteinen, ayurvedisch gesproken: de zoete smaak.

Ben je geïnteresseerd in het afvallen van overgewicht m.b.v. ayurveda, neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op via onderstaand emailadres of telefoonnummer.

Klik op onderstaande links voor meer informatie over:
ayurveda
mijn praktijk
– clientervaring
Artikelen internationaal over ayurveda en overgewicht/ gewicht verlies:

Ayurveda advocated as method for weight loss